hits

Pinadø ikke bare å være flink hele tiden

Hvordan takle et nederlag som overhodet ikke var planlagt?

Jeg har lært meg den siste tiden å takle planlagte venstre svinger på min strake vei mot målet, men jeg har ikke helt klart å takle de brå høyresvingene enda. De brå svingene som du ikke merker før du er på god vei ut av dem. Viljestyrken sover noen minutter her og der gjennom hele døgnet har jeg skjønt og det er da man er på sitt svakeste, men absolutt i det fleste tilfeller det sterkeste.

Det som skjer når man har vært utrolig flink en periode og gir seg selv en liten slækk, ikke belønning - men man strekker strikken bittelitt og plutselig er man som den griske gærningen som sitter med hele hånda i munnen når man tilbydde lillefingeren. I utgangspunktet så var ikke helgen en hverken planlagt sprekk eller en uplanlagt sprekk. Det var et hyggelig lag på julebord som endte i, en til - og en til, samt har jeg tatt den så kan jeg jo likesågodt ta den. Men vet dere hva, det er faktisk helt greit! Det er helt greit og kose seg litt, men det er faktisk ikke greit at jeg fortsetter å kose meg både søndag og mandag. 

Her kommer det jeg trenger å jobbe med:

  • Spise normale mengder
  • Slutte å spise når magen sier at nok er nok
  • Si hade til lørdag og hei til søndag - og tenke at eventuelle rester må spares til neste lørdag
  • Ikke la nederlaget bli så stort når jeg ikke klarte å starte på nytt mandag
  • Unne meg en liten ting, men ikke hele hånda

 

Mandager pleier å være en wohoo-dag for meg, men akkurat i dag så er den veldig meeeh - hvertfall når det kommer til slanking, kosthold og selvfølelse. Nå er det så utrolig mye som skjer i livet mitt, at hver eneste dag burde være som om jeg svever på en rosa sky - istedenfor så sitter jeg på mitt blomstrete bad og angrer på sukkeret, stivelsen og alt det andre jeg har stappa i trynet i dag. 

I morgen er det tirsdag - WOOHOO! 

Det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere sies det. I morgen er en ny dag, og jeg vil angripe den dagen med gjenvunnet styrke fra dagens utskeielser. 

Kjenner du deg igjen?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Katrine B. Hofseth

Katrine B. Hofseth

31, Sørum

Denne bloggen handler om min vei mot et bedre meg, min livsstil-endring og min voksende lidenskap for naturlige, sunne og gode matvarer, produkter og veivalg. "Du er dine egne begrensninger!"

Blogglisten

Kategorier

Arkiv