Endringsvilje og konstant sug etter noe...

Jeg føler at jeg konstant går i motvind, motvinden mot meg selv. 
Det er helt sykt å sitte og kjenne på en ting og på den andre side sitte og nekte seg selv noe. For å være helt ærlig så trodde jeg faktisk ikke at jeg kunne være så sterk. Det å kjempe en kamp mot sine indre lyster, det er som å ha djevelen på den ene skuldra og engelen på den andre - og de to, vel de er i konstant opposisjon mot hverandre.

Det jeg lurer på er om jeg noensinne kommer til å bli "frisk" fra mine "synder" - står kaka på bordet har jeg null problem med å stappe hele hodet nedi, istedenfor å være flink jente å ta et lite stykke og være fornøyd med det.
For som jeg tenker - det er ikke det ene stykket som gjør meg tjukk og gir meg helt feil kosthold. Men grunnet min tankegang så ankommer mitt sukkerkick uten like som et lyn fra klar himmel. Det er mine tanker, mine ønsker og min fryktelige svake viljestyrke som dukker opp med en gang jeg tenker sukker. Mine tanker fungerer på den måten at når jeg først har spist litt, må jeg jo fråtse i alt som er "ulovlig" den dagen fordi jeg allerede har spist noe fy-fy. Og da er møkka i gang på nytt. Jeg skal love dere en ting, at når man først har falt utpå kjøret, er det helt forferdelig å komme inn på rett sti igjen altså! Hver eneste dag er en ny start og innen lunsj er over har den ene sjokoladen funnet gapet om og om igjen. 

Av og til så sammenligner jeg overspising/sukkeravhengighet med en alkoholiker eller røyker, jeg pleide å være en røyker. I forhold til røyk og snus så blir jeg nå så dårlig av det at jeg holder meg unna, men jeg vet at om jeg hadde klart å ta en røyk i ny og ne - så hadde det til slutt ikke vært bare i ny og ne lenger. Hvorfor kan det ikke være like enkelt med mat?

Hvis jeg er så flink med røyk og snus, hvorfor kan ikke den samme prosessen skje i mitt hode angående mat?
Hvorfor kan man ikke heller spise alt hva men vil og være like fit og fin?

Jeg må avslutte med dette innlegget og rose meg selv for at jeg de siste åtte ukene virkelig har jobbet mot mine indre demoner. Jeg har holdt meg til planen og reglene - til punkt og prikke. Spist det jeg skal spise, drukket bare vann og et par kopper kaffe iløpet av dagen. Ingen synder, og ingen bekymringer i og for seg. 

Snart begynner en ny prøvelse. En ny overgang som igjen vil la demonen i meg gjøre opprør. 
Denne onsdagen er starten på siste uke i første del av mitt livsstilsendringsprogram. Hva skjer når jeg tillater meg selv å spise middag, blir jeg redd for kaloriene/karbohydratene slik at jeg spiser for lite? Eller vil jeg overspise fordi jeg nå tillates å ha mat på tallerken og det ER så godt?

Håper min indre styrke fortsatt er like sterk som den har vært igjennom kundetreff på jobben, ulike jobboppdrag, 50 årslag og julebord. For å disse eventene har jeg faktisk sittet med shakeren min og drukket vann! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

@Katrine

 

#easylife #weightloss #vektnedgang #viljestyrke #foreverlifestyle #foreveraloeverakbh #minreise #endringsvilje #livsstil

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Katrine B. Hofseth

Katrine B. Hofseth

29, Rælingen

Denne bloggen handler om min vei mot et bedre meg, min livsstil-endring og min voksende lidenskap for naturlige, sunne og gode matvarer, produkter og veivalg. "Du er dine egne begrensninger!"

Kategorier

Arkiv

hits